Frissítse Flash lejátszóját!
Csak a n?‘knek

nyomtatható verzió

ÖKO-Pack Programcsomag

 Ökopack logó

Ismeretterjesztő kiállítások, környezettudatos csapatépítő tréningek, öko játszóházak, családi programok, Recycling Work-shop, Javítóműhely és Paraszt-Wellness!

Környezetvédelmi programjainkat és oktatási tevékenységeinket ajánljuk cégek, nonprofit szervezetek, állami intézmények, önkormányzatok, hatóságok, oktató-nevelő intézmények, iskolák számára!
Pályázatok tervezése és kivitelezése során fenntarthatósági és környezeti szemléletformáló programjainkkal állunk szíves rendelkezésükre!

Cél: A környezettudatosság ideájának terjesztése és fejlesztése, a mértékletes és fenntartható jövő érdekében!
Aktívan bevonjuk a résztvevőket az alkotás és az együttjátszás, szórakozás élményébe és megteremtjük azt a belső motivációt, hogy akarjanak tenni és tegyenek valamit környezetük jobbá tétele érdekében!
Üzenetünk: "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!"

1. Hulladékból Termék kiállítás
Országjáró nagy tárlatunkat ajánljuk pályázatok kísérő rendezvényének, oktatási platform-képzés helyszínének, önkormányzatok és oktatási intézmények, egyetemek számára! A látványos és meghökkentő tárlaton csapatunk pár hét alatt 3-5000 látogató tárlatvezetését, tájékoztatását biztosítja, a legkisebbektől a legnagyobbakig.
350-400 négyzetméteres környezetvédelmi-, és ismeretterjesztő bemutató a hulladék-megelőzésről (komposztálás) és a szelektív hulladékgyűjtés eredményeként összegyűjtött hulladékok újrahasznosításáról, illetve az alap hulladékok (papír, fém, üveg, műanyag) környezeti hatásairól. Bemutatjuk a magyar cégek által készített több száz újrahasznosított terméket.
A kiállításhoz oktatófilmet is tudunk biztosítani.(kiállításunk 80nm-es bemutatója is megrendelhető kisebb rendezvényekre, családi napokra)

Programcsomag kép1 Programcsomag kép2


2. Tükörben a Világ kiállítás
Ajánljuk Önkormányzatoknak, állami szervezeteknek nagy városi eseményként megrendezni. Cégünk pár hét alatt 3-5000 látogató tárlatvezetését, tájékoztatását biztosítja, a legkisebbektől a legnagyobbakig. Kiállításunk külföldön is kivívta a szakma elismeréseit! 

350 négyzetméteres kiállítás, mely a fenntartható fejlődés alapfogalmait mutatja be az élménypedagógia eszközeivel: ökológiai lábnyom, túlnépesedés, klímaváltozás, élelmiszerbiztonság, a víz, mint érték.
A kiállításhoz oktatófilmet tudunk biztosítani. (kiállításunk 80nm-es bemutatója is megrendelhető kisebb rendezvényekre, családi napokra)

Programcsomag kép3  Programcsomag kép4 

3. ÖKO-Pack Játszóház
Ajánljuk: családi napok, iskolai-, és céges rendezvények, csapatépítő tréningek, bemutatók, vásárok kísérő eseményének - a legkisebbektől a legnagyobbakig.
Játékos tanulás a szelektív hulladékgyűjtésről, a tudatos vásárlásról és a komposztálásról. Tematikus játékok gyerekeknek és felnőtteknek! Hulladékos totó, kérdőív, tanácsadás, ügyességi játékok.
Aktív elfoglaltság egy időben: kb. 20 fő Létszám: (2 animátor, 1 szakmai felelős)

4. Hulladékból Művészet
A tárlaton bemutatjuk, hogyan reagálnak a művészek alkotásaikon keresztül a XXI. század hulladékproblémájára, felhívva ezzel a figyelmet fogyasztási szokásaink árnyoldalaira. Újrabútor kartonpapírból, újratáska biciklibelsőből, a lényeg, hogy új esélyt kapjanak az eredeti funkciójukban már nem használható tárgyaink.

A kiállítás 100 m2 helyet igényel és bárki számára ideális, aki nyitott a művészetek iránt, érzékeny a környezeti, társadalmi problémákra.
 

hulladékból művészet galéria 19  hulladékból művészet galéria 6

5. Zöld Marketing és Kommunikáció

Igaz, őszinte és jó zöld terméke, szolgáltatása, vagy híre van?

Lépjen velünk kapcsolatba és bejuttatjuk a TV-be, rádióba! Zöld kapcsolati hálónknak köszönhetően a jó projekteket híressé tesszük, szakértőink a marketing és kommunikáció legújabb vívmányait használják! Keresőoptimalizálásban is segítünk! Legyen Öné a Best Practice!

www.okopack.hu

united colors
 

6. Cellux Csoport - Megszereljük a Világot
Ajánljuk: kicsiknek és nagyoknak, családi programként. Közösségben végzett kreatív munka, amely tematikusan járja körbe a hulladékok újrahasznosításának módját!
fogyasztás - hulladékból füzet készítése, vászontáska-dekor, újrapénztárca varrás
hulladék - játékkészítés műanyag flakonokból
öko-divat - ékszerek gyártása hulladékból

Programcsomag kép9  Programcsomag kép10


7. Faragóműhely - Eőry Krisztián fafaragó vezetésével
Az alkotás közös örömét kínáljuk gyerekeknek és felnőtteknek, itt kipróbálható a kézügyesség, a fantázia és néhány egyszerű szerszám nagyapa szerszámosládájából!
Mindenki saját kezűleg faraghat hasznos tárgyakat, ajándékokat: tányér, bababútor, haltálca, névtábla, stb. (Aktív elfoglaltság egy időben: kb. 4-5 fő).

http://www.fafarago.com/workshop/

 

Programcsomag kép11  Programcsomag kép12 

8. Freeshop Javítóműhely - Szabó Eszter Ágnes képzőművész vezetésével
Készítsünk óriásplakátból táskát, pénztárcát, vagy egyéb kiegészítőt. Javítsuk meg ami rossz! Kreatív barkácsműhely, hogy újraélesszük elromlott használati tárgyainkat!
Aktív elfoglaltság egy időben: kb. 4-5 fő

Programcsomag kép13  Programcsomag kép14

9. Hasznos Hulladék Tanösvény a Gellérthegyen
A Hasznos Hulladék út stációin végighaladva megtudhatjuk, mi a különbség hulladék és szemét között, hogyan hasznosul újra a szelektíven gyűjtött hulladék, miért fontos a tudatos vásárlás, hogyan működik a komposztálás. A gellérthegyi környezetvédelmi tanösvény a hulladékhierarchia mentén mutatja be a környezetvédelmi praktikákat, amelyekkel csökkenthetjük ökológiai lábnyomunkat. (térkép)

tanosveny_14  tanosveny_hir

10. ÖKO-riadó az Alma Zenekarral és a Szuperkukákkal!
Környezettudatos, minden arc-, és testizmot megmozgató koncert a gyerekeknek és a felnőtteknek, ahol kiderül mit is eszik Mümi-mama és hogy ki lakik az almában! :-)
Ár: a zenekarral folytatott egyeztetés alapján.

Programcsomag kép16  Programcsomag kép17 

11. Zöld gondolatok: Interaktív előadás, Prezi
Látványos előadások hulladékmegelőzésről, újrahasznosításról, környezettudatos gondolkodásról, tudatos fogyasztásról, komposztálásról, fenntartható fejlődésről. Pozitív példák az életből, melyek hétköznapjainkban könnyen kivitelezhetőek és megvalósíthatóak!

12. Paraszt-Wellness - az önkéntesség jegyében
Ajánljuk: fiataloknak, egyetemistáknak, idősebbeknek, akik tenni szeretnének a magyar Vidék és a jövő érdekében!
Sokszor szeretnénk kipihenni idegi fáradtságunkat, megszabadulni napi gondoktól, együtt lenni másokkal, új ismeretségeket kötni, jól elfáradni a fizikai munkában, vagy éppen mások segítésének boldog érzését magunkénak tudni. Erre ad lehetőséget a "Paraszt-Wellness“.
A látogatók megismerhetik a gömörszőlősi programot, a fenntartható fejlődés lényegét, a falut és környékét, a gömöri ízeket, és szervezett módon részt vehetnek a programhoz tartozó mindennapi tevékenységekben, mint munkálkodás a biokertben, állatok gondozása, külterjes gyümölcsös ápolása, betakarítási-, feldolgozási munkák, látogató központ fenntartási munkái.

GONDOLJON A HITELES ÉS FENNTARTHATÓ VENDÉGLÁTÁSRA IS!

13. Fair Trade Kávézó, biobüfé
Ajánljuk: környezettudatos rendezvények, események, kiállítások számára - stílusos és egyedi büfé az ökológiai szemlélet jegyében.
Finom biokávé és tea. Fair trade csokoládék minden választékban. Padlizsánkrém, Budapesto és hasonló ínyenc bio-falatok! Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó alapanyagokból!

Programcsomag kép22  Programcsomag kép24


Forduljon hozzánk bizalommal és legyen felelősségteljes rendezvényszervező!

További információk:
Hankó Gergely
ÖKO-Pack Nonprofit Kft.

06 70 249 61 13 gergely{kukac}okopack.hu

facebook CSATLAKOZZ HOZZÁNK ÉS LÉGY HÍRADÓNK!
Hulladékból Termék Facebook
Hulladékból Termék Iwiw
Tükörben a Világ Facebook
Gömörszőlősi Paraszt-Wellness Facebook
Nem kérünk szórólapot!Bookmark and Share