Frissítse Flash lejátszóját!
Csak a n?‘knek

Hírek

Válasszon kategóriát!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | .... | 26 | 27

A napelem rendszerek hibalehetőségei

2015. március 9.

Milyen hibák lehetnek egy napelem rendszerben? A napelem a jövő egyik ígéretes energiaforrása, és a világ egyre több országában ér el egyre jelentősebb arányokat az energiaellátásban. Egy minőségi alapokból jól kiépített rendszer évtizedekig megbízhatóan termeli az energiát.

Környezetbarát betűtípus

2015. március 5.

21. század. Globális felmelegedés, környezeti hatások, ökolábnyom, szelektív hulladékgyűjtés. És a nyomtatással hogy álltok? Igen, tudom, nem szoktatok már olyan sokat nyomtatni. Biztos? Újrahasznosított papír. És mi újság a festékkel?

Bezöldül az Eiffel-torony

2015. március 5.

Az évi 7 millió turista nagyjából egy 3 ezer lakosú település energiáját fogyasztja el, ezért az Eiffel-tornyot önfenntartóvá akarják tenni. Ennek újabb lépéseként Párizs jelképére felszereltek két szélkereket. A szélkerekek óránként 10 ezer kilowatt áramot termelnek, ami az első szinten található üzlet energiafogyasztását fedezi.

Fenntarthatóság: a vendéglátás jövője

2015. március 5.

2015. március 3-ával új kapu tárul ki a fenntarthatósági elveket szem előtt tartó vendéglátóhelyek előtt. A 2012-ben indult és az elmúlt évek során országos szintre kiterjedt Fenntartható Étterem minősítési rendszer mostantól új, online formátumban várja a környezetileg és társadalmilag felelős vendéglátóhelyek jelentkezését.

Folyamatosan bővül és példátlanul sikeres a szelektív hulladékgyűjtés az általános iskolákban

2015. március 3.

Március 1-től a PontVelem Okos programban az általános iskolás diákok már használt e-kütyüket is gyűjthetnek a használt mobilok, elemek, kis akkumulátorok és alu italos dobozok mellett.

Így tanítom 3.0 - pályázati felhívás

2015. március 2.

Barankovics István Alapítvány harmadik alkalommal hirdet pályázatot általános- és középiskolai pedagógusok számára a fiatalok társadalmi szerepekre való felkészítésének témájában. A pályázat célja a kreatív módszertani megoldások ösztönzése az iskola nevelő, felnőtt életre felkészítő munkájában.

Parlamenti emlékülésen adták át a Herman Ottó-díjakat

2015. február 26.

Nagyszabású rendezvénysorozattal, parlamenti emléküléssel, tudományos konferenciával, valamint díjátadóval zárul a Herman Ottó Emlékév február 26-27-én az Országházban, illetve a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.

Kalózok a Tiszáért! - Rekord számú induló az idei PET Kupán

2015. február 23.

Idén harmadszor kerül megrendezésre a PET Kupa, melynek fő célja, hogy felhívja a figyelmet elszennyezett vizeinkre és a környezettudatos szemlélet elterjesztésének fontosságára. A Felső-Tisza-vidékén zajló nagytakarítás, hajóépítés és verseny 2015. július 17 és 25 között kerül megrendezésre.

XXXIX. Gömörszőlősi Paraszt-Wellness

2015. február 16.

Itt az ideje megkezdeni a munkás évet és előkészíteni a terepet a harsanó, finom zöldségeknek, a mennyei finom gyümölcsöknek! S ne feledjük az örökké éhes kecskéket és csodás mangákat se! Szóval dologra Cimborák, ne lazsáljunk, legyünk hasznosak!

PET palacktól a koporsóig

2015. február 11.

A hulladékok az életciklusukat sajnos gyakran nem a szelektív hulladékgyűjtőkben végzik és kezdenek új életet anyagukat hasznosítva, de még csak nem is a kukában és hulladéklerakóban, hanem családi házak kályháiban, kazánokban tűnnek el. De az eltűnés csak látszólagos, a kéményből feketén gomolygó kaszás sötét árnyat vet a környékre és indul pusztító útjára.

"Égigérő tanterem" pályázat

2015. február 7.

A Környezet- és Természetvédelmi Oktatóközpontok Országos Szövetsége (KOKOSZ) és konzorciumi partnere a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) támogatásban részesült a Svájci-Magyar Együttműködési Program 4. prioritási területének pályázati felhívásán "Égigérő tanterem" című, SH/4/10 azonosítószámú pályázatával.

Fényre bomló, vízálló papír PET palackokból

2015. február 4.

Egy csapat fiatal mexikói vállalkozó olyan rendszert fejlesztett ki, mely ásványpapírrá alakítja a PET palackokat, és egy tonna papír legyártásakor állításuk szerint akár 20 fát és 56 000 liter vizet is megspórolhat. A fényre lebomló, vízálló papír könyvek nyomtatására, dobozok készítésére és általános papíráruként használható.

A gömöri "best practice"

2015. január 23.

A sok stratégia, törvény és igazgatóság mellett azért még mindig annak van a legtöbb foganatja, ha szerszámot ragad az ember és hasznos kétkezi munkával tartja fenn a fenntarthatót. Emellett elménket is folyamatosan érdemes pallérozni a szelíd és természethez simuló gazdálkodás legfőbb tudnivalóival.

Téli kalandozások nemzeti parkjainkban

2015. január 14.

Transz-bükki átkelés, Téli túra a Zemplénben, Telelő madarak megfigyelése a Dinnyési-fertőn, Hajnalmadár túra, Nyomunkban a hiúz vagy éppen Hortobágyi sasles. Január 31-én és február 7-én a "Téli túrák nemzeti parkjainkban" programsorozat keretében közel húsz túraajánlattal várják a természetkedvelőket a Magyar Nemzeti Parkok.

Nemzetközi Természetfilm Fesztivál lesz Gödöllőn!

2015. január 13.

A fesztivál célja lehetőséget adni a mai kiváló természetfilm készítőknek, hogy szélesebb körben mutathassák be műveiket! A 2015-ben első alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Természetfilm Fesztivál lehetőséget teremt a nagyközönséggel való találkozásra és a fiatal generációk környezeti szemléletének formálására, érzékenyítésére.

2015 a Talajok Nemzetközi Éve

2014. december 29.

"Egészséges talajokat az egészséges életért" jelmondattal indul útjára 2015-ben a Talajok Nemzetközi Éve, amely felhívja a figyelmet a tudatos és fenntartható talajművelés és tápanyag-gazdálkodás, a nemzetközi összefogás fontosságára.

Valódi megoldásokat követelnek a környezetvédő fiatalok

2014. december 22.

Európa tizenkét országából több, mint hatvan fiatal gyűlt össze idén december első felében Brüsszelben, hogy figyelemmel kísérjék és reagáljanak a Limában zajló klímatárgyalások folyamatára. A Young Friends of the Earth Europe (YFOEE) tagjai nyílt levélben fordulnak az Európai Uniós döntéshozókhoz...

Januártól szigorúbban szigetelünk

2014. december 19.

Energiahatékonyabbak lesznek az új és felújított iskolák, óvodák, bölcsődék és a panelek is. Január 1-jétől az eddigieknél sokkal szigorúbban kell szigetelnünk az uniós vagy központi forrásból épített, illetve felújított köz- és lakóépületeket.

Új budapesti hulladékégető?

2014. december 18.

Terítéken van egy új hulladékégető építése Budapest déli térségében. Egy ilyen létesítmény harmadával-negyedével olcsóbban adja a hőt, mint egy hagyományos erőmű, igaz, elég komoly beruházásra van hozzá szükség. A vizsgálatok folynak, döntés még nincs.

Ékszerbe zárt szmog - a tiszta levegőért

2014. december 16.

A hollandok olyan "szmog-porszívót" terveztek, mely megtisztítja a nagyvárosok levegőjét, a szmogból pedig ékszerek készülnek, hogy miért? Az első prototípust 2015-ben telepítik Rotterdam egyik parkjában, majd a teszt üzemmód után kiküldik Pekingbe, hogy elkezdje megtisztítani a világ leszennyezettebb város levegőjét a szmogtól.

Év végére egész Budapesten működik a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés

2014. december 11.

Másfél éve indult el a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési program Budapesten, ekkor kezdte meg a Fővárosi Közterület-fenntartó Zártkörűen Működő Nonprofit Részvénytársaság (FKF) az első kék és sárga fedeles kukák kihelyezését. Mára 343 ezer új szelektív hulladékgyűjtő tartály van a helyén...

Zöld Karácsony!

2014. december 10.

Fel-alá rohangálsz a városban, hogy beszerezd az ajándékokat, alig alszol, hogy a menü teljes, a lakás tiszta lehessen, a díszek pedig a helyükre kerüljenek, vagyis: a tökéletes karácsonyi élményre hajtasz? Ami fontos, azt szeretnénk jól csinálni, azonban álljunk meg egy pillanatra és tegyük fel magunknak a kérdést: mire fogok mindebből emlékezni 5-10 év múlva?

"Re-design - gondold újra!" lakossági pályázat

2014. december 4.

A Humusz Szövetség meghirdeti a "Re-design - gondold újra!" lakossági pályázatot, melyet az EGT/Norvég Civil Támogatási Alap finanszírozásában valósít meg. Olvasd el a feltételeket és alkoss! Ócska, fölösleges, idejétmúlt, vagy tönkrement?

Új klímacsúcs: késik az energia-rendszerváltás

2014. december 2.

A ma kezdődő perui ENSZ klímacsúcs apropóján a Magyar Természetvédők Szövetsége arra hívja fel a figyelmet, hogy az energia-rendszerváltás késik, mert az európai kormányok nem eléggé elkötelezettek a megújulókra váltás felé, sőt az állami- és magáncégek is inkább csak áthelyezik szennyező fosszilis beruházásaikat a fejlődő országokba.

Csomagolási hulladékban rosszul teljesítünk

2014. november 24.

Magyarország nem teljesítette a csomagolásra vonatkozó anyagában hasznosítási arányt 2012-ben - derül ki az Eurostat legfrissebb adataiból. Az Európai Unióban jelenleg is zajlik a csomagolásról és a csomagolási hulladékról szóló irányelv felülvizsgálata.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | .... | 26 | 27