Frissítse Flash lejátszóját!
Csak a n?‘knek

Hírek

Válasszon kategóriát!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | .... | 26 | 27

"A környezeti problémákat komplex módon kell kezelni"

2015. december 10.

Az OKTF NHI megbízásából 2015 novemberében az ÖKO-Pack Kft. egy mintaprojekt keretében felmérte az önkéntesen csatlakozó hatóságoknál és civil szervezeteknél, hogy mely területeken lehetne a keletkező hulladék mennyiségét mérsékelni. Dr. Béres Andrással, a Herman Ottó Intézet főigazgató-helyettesével beszélgettünk a tapasztalataikról.

A Hulladékcsökkentési Hét mintaprojekt a résztvevők szemével

2015. december 7.

A mintaprojektben a Földművelésügyi Minisztérium kiemelkedő aktivitással vett részt. A program menetéről, a vállalt területeken elért eredményekről Dr. Gellér Zita Mártát, a Földművelésügyi Minisztérium Projekt és Stratégiai Koordinációs Osztályának vezető stratégiai koordinátorát kérdeztük.

Körforgásos gazdaság

2015. december 3.

A Bizottság a mai napon nagyratörő célokat megfogalmazó, új, a körforgásos gazdaságra vonatkozó csomagot fogadott el, amely abban fog segítséget nyújtani az európai vállalkozásoknak és fogyasztóknak, hogy egy erősebb, fokozottabb mértékben körforgásos gazdaságra térjenek át, amelyben az erőforrások felhasználása fenntarthatóbb módon történik.

Sajtónyilvános ünnepélyes projektátadó Szarvason

2015. december 2.

A Körös-szögi Kistérség Többcélú Társulás az elmúlt években komoly lépéseket tett a fenntartható hulladékgazdálkodás és az egészséges környezet megvalósítása felé, ennek köszönhetően folyamatosan javul a térség környezeti állapota. 2015. november 27-én a Társulás csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Hét programjához.

Tonnaszámra úszik az ukrán hulladék a Tisza magyar szakaszán

2015. november 24.

A Tisza felső szakasza már apad, a levonuló árhullám azonban a külföldi vízgyűjtőről jelentős mennyiségű kommunális hulladékot szállít. A folyóink tisztaságáért küzdő PET Kupa gyors reagálású csoportja megdöbbentő felvételeket készített a több tonnányi úszó hulladékról, vagy ahogy ők nevezik, a "hulladék zajlásról".

Kreatív gyermekfoglalkozás a Halkakasban!

2015. november 24.

Mi az ökológiai lábnyom? Hogyan érinti az élővilágot az egyre csak növekvő hulladékmennyiség? Hogyan csökkenthetjük a keletkező hulladék mennyiségét? Ezekre és sok más érdekes témára is választ kaphatnak a legkisebbek játékos formában a Halkakas kreatív gyermekfoglalkozásán 2015. november 28-án 16:00 és 18:00 között.

Közel 500 környezetvédelmi akció az Európai Hulladékcsökkentési Héten!

2015. november 18.

Rekordszámú, összesen 473 hulladékcsökkentést és a hulladékokkal való felelős, tudatos bánásmód elsajátítását, kialakítását elősegítő akció valósul meg idén az Európai Hulladékcsökkentési Hét keretében hazánkban. A kampány önkéntesei elsősorban a hulladékok keletkezésének megelőzésére fókuszálnak..

Zöldág Nemzetközi Öko-Design Fesztivál 2015

2015. november 17.

Az Egyesült Államokban és Kubában már bemutatott különleges kiállítási anyag most Budapesten is megtekinthető, finn, észt, dán, kubai, jamaicai, bútorok, lakberendezési tárgyak, dekorációk, ruhák, cipők, ékszerek, fotók, szobrok, kollázsok, és még sok más különlegesség.

Jön a Jövő-t-Evő fórumsorozat legizgalmasabb témája: a Hulladék!

2015. november 12.

Érdemes részt venni 2015. november 25-én a Jövő-t-Evő szakmai fórumsorozat hatodik rendezvényén, amelynek témája: Hulladék a vendéglátásban, rendezvényeken! A meghívott vendégeink a hulladékkezelés, a csomagolástechnika, és az élelmiszerbiztonság szakértői, valamint érintett vállalkozások.

Bolhapiaccal, pályázattal és nyílt napokkal egy tisztább Körös-szögért!

2015. november 6.

A Körös-szögi Kistérség Többcélú Társulás "Körös-szögi Kistérség Hulladékgazdálkodási Rendszerének továbbfejlesztése" (KEOP-1.1.1/C/13-2013-0043) c. pályázat keretében izgalmas programok várják a környezettudatos látogatókat. Gyere és lesd el, hogy lehet a hasznos anyagokat újrahasználni!

Pars Krisztián is a szelektívbe dobja az italos kartont

2015. október 29.

Pars Krisztián olimpiai bajnok kalapácsvető is bedobja magát, hogy az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) játékában népszerűsítse a hulladék szelektív gyűjtését és újrahasznosítását. Az ÖTDOBOZOS JÁTÉKOK szelektív erőpróbájában már közel ezer játékos verseng az értékes díjakért.

Illegálisan kitermelt fát dolgoz fel az osztrák cég Romániában

2015. október 29.

Egy amerikai környezetvédelmi civil szervezet bizonyítékai alapján bebizonyosodott, hogy az osztrák Holzindustrie Schweighofer vállalat Románia erdeiben súlyosan jogsértő tevékenységet folytat: hosszú ideje illegálisan kitermelt fát dolgoz fel üzemeiben. A WWF teljeskörű kivizsgálást sürget...

Reduce it! Lapítsd ki! - Nemzetközi grafikai pályázat

2015. október 12.

Az STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. grafikai pályázatot hirdet hivatásos és amatőr karikaturisták, szatirikus képzőművészek és reklámgrafikusok számára. Téma: Lapítsd ki a hulladékot, mielőtt kidobod a kukába, mert így ....

Hozz ki többet kevesebből!

2015. október 1.

Az idei évben is csatlakozik Magyarország az Európai Bizottság LIFE+ programja keretében megvalósuló Európai Hulladékcsökkentési Hét (European Week for Waste Reduction, EWWR) kampányhoz. A kampány az idei évben november 21-29. között kerül megrendezésre.

Pályázati Felhívás - Erdők hete

2015. október 1.

2015. szeptember 28. és október 4. között van idén az erdők hete. Ezen a héten szervezzetek túrát az erdőbe, keressetek a térképen olyan neveket, melyek érdekes hangzásúak, és arra felé tervezzétek a túra útvonalát. Ezeken a helyeken készítsetek képeket úgy, hogy ti is jól láthatóak legyetek a képeken!

"Kis Fürkész" természetismereti - természetvédelmi verseny!

2015. szeptember 23.

A Somosi Környezetnevelési Központ versenyt hirdet alsó tagozatos tanulók részére! A feladatok a hagyományoknak megfelelően továbbra is a természetismeret, természetvédelem, természet értékei, néphagyományok és a fenntarthatóságra nevelés. A legügyesebb csapatok májusban kétnapos döntő fordulón vesznek részt.

Csepelen hasznosítják újra a Nespresso kapszuláit

2015. szeptember 18.

Világszerte 500 millió svájci frank befektetéssel létrejött "The Positive Cup" fenntarthatósági stratégiája részeként a Nespresso immár Magyarországon is jelentős kapszula újrahasznosítási programról számolhat be. Az Andrássy úti és az Allee-beli Nespresso üzletekben begyűjtött kapszulákat az Inter-Metal Recycling Kft. üzemében dolgozzák fel.

Ember és környezetkímélő kertművelés

2015. szeptember 10.

A mélymulcsos gazdálkodás egy új megközelítés a kertművelésben, amely egyszerre kíméli időnket, fizikai erőnket, pénztárcánkat és környezetünket. A gyakorlatban azonban számos kérdés merül fel, amelyekre most választ kaphatnak az Ökológiai Intézet Gömörszőlősi Oktató Központjában, egy két napos gyakorlati képzés keretében.

Ökokör csoportvezető képzés az aktívabb közösségekért, zöldebb háztartásokért

2015. szeptember 9.

Erősődő, vidámabb közösségek, zöld háztartás, csökkenő kiadások. Ezek a legfőbb tapasztalatai a 2010 óta Ökokörben részt vevőknek. 2015 őszétől újabb ÖkoKörök indulnak az ország számos pontján. A Tudatos Vásárlók Egyesülete ÖkoKör csoportvezető képzést tart Budapesten szeptember 18-19-én.

Mozdulj a klímáért 2015-ben is!

2015. szeptember 9.

Csatlakozzon iskolájával szimbolikus utazáshoz 2015. október 5-9. között, és üzenjen a világ vezetőinek Párizsba! 2015-ben a magyarországi iskoláknak ismét lehetősége nyílik, hogy csatlakozzanak a Reflex Környezetvédő Egyesület és a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség közös kampányához.

Szeptemberben folytatódik a Jövő-t-Evő sorozat!

2015. szeptember 7.

Szeptember 30-án folytatódik a Felelős Gasztrohős és Zöldövezet Társulás által elindított Jövő-t-Evő nevű szakmai fórumsorozat. A havonta megrendezésre kerülő találkozókon azok a fenntarthatósági eszközök kerülnek bemutatásra, amelyeket a vendéglátóhelyek és rendezvényre kitelepülők beépíthetnek működésükbe.

Már csak pár nap és nyílik az első csomagolásmentes üzlet Magyarországon

2015. szeptember 7.

Magyarországon évente közel kétmillió tonna élelmiszerhulladék keletkezik, ez fejenként 180 kilogramm, amely tehát azt jelenti, hogy, 180 kilogrammnyi megtermelt élelmiszer, a munka, amellyel megtermelték, az energia amelyet a termelés során felhasználtak, mind kárba vész.

Nemzetközi petíció a közösségi energia-forradalomért

2015. augusztus 28.

A Magyar Természetvédők Szövetsége elindította online petícióját a közösségi energia-forradalomért, amellyel a párizsi ENSZ klímacsúcsra készülő hazai és nemzetközi döntéshozóktól a jelenleginél nagyobb elkötelezettséget követelnek. A petícióhoz világszerte lehet csatlakozni!

Kreatív lakossági pályázatok a Körös-szögben!

2015. augusztus 14.

A "Körös-szögi Kistérség Hulladékgazdálkodási Rendszerének továbbfejlesztése" című KEOP Projekt keretében két pályázat kerül kiírásra a hulladék-megelőzés és a környezeti fenntarthatóság jegyében diákok, illetve a térség lakosai számára értékes nyereményekért!

Országos Bionap 2015

2015. augusztus 13.

Az Országos Bionap a hazai biogazdákról szól. Szeretnénk, ha minél többen megismernék az ökológiai szemléletű gazdálkodás értékeit, gyakorlatát, változatos kínálatát és nem utolsó sorban a valódi ízeket. Idén egy egyetemi tangazdaság nyitja meg kapuit a látogatók előtt, ahol a biozöldség termesztés módszereibe pillanthatunk be.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | .... | 26 | 27