Frissítse Flash lejátszóját!
Csak a n?‘knek

Halathon a magyar hal maraton

nyomtatható verzió
2016. április 27., szerda, 15:20
A Felelős Gasztrohős Alapítvány és a Szimpla különféle kampányokkal próbálja meg felhívni a figyelmet arra, hogyan lehet környezettudatosan étkezni. Következő kampányukban május elejétől június közepéig a magyar halakat népszerűsítik. Céluk, hogy felhívják a figyelmet a tengerek túlhalászatára, és csökkentsék a vásárlói igényt a veszélyeztetett halfajokra, mint például a tonhal.

Szeretne még sokáig tengeri herkentyűket látni az étlapon? Akkor most egy darabig egyen magyar halat!

A kampány 42 napja alatt hetente egy tavi halat ismerhetünk meg a beszerzéstől a feldolgozásán át a különböző receptekig. A szervezők szeretnék megmutatni, hogy a hal elkészítése nem bonyolult művelet, és igazán finom fajtákhoz lehet hozzájutni Magyarországon is, ha tudjuk, hol keressük azokat - legyen az egy bolt vagy étterem.

halathon_04

Internetes kampányukkal arra buzdítják az embereket, hogy minél többször egyenek magyar halat, az ételeket fotózzák le, a képeket töltsék fel a közösségi oldalakra #halathon taggel, és küldjék el a Gasztrohős csapatának a receptjeiket. A kampányban aktív halfogyasztók között nyertest sorsolnak: két szerencsés résztvevő főzőkurzuson vehet részt, ahol természetesen halas fogásokat készíthetnek majd el.

halathon_01  halathon_03

A kampány ideje alatt a Felelős Gasztrohős által minősített Fenntartható vendéglátóhelyek közül többen is kóstolhatunk magyar halakból készült ételeket.

A szervezők a kampány ideje alatt további programokkal is készülnek:
A Gastropolis főzőiskolával közösen kurzust szerveznek, ahol bárki könnyen megtanulhat például halat filézni és irdalni, könnyedén bánni az alapanyaggal.
Május 29-én a Szimpla vasárnapi piacon filmvetítéssel egybekötött beszélgetést szerveznek a tengerek túlhalászatáról, majd a Közös Lábos program részeként harcsapaprikást főznek.

halathon_02

A HalatHon a magyar halpiac meghatározó szereplőinek - az Aranyponty Zrt, a Halház Kft, a Boldog Füstölt Pisztrángosok valamint a halfogyasztást népszerűsítő Kapj rá kampány - támogatásával jön létre.

További információ:
Boóc Judit
Felelős Gasztrohős Alapítvány www.gasztrohos.hu
Tel.: 30 530 89 82
Email.: juci@gasztrohos.huBookmark and Share