Frissítse Flash lejátszóját!
Csak a n?‘knek

Jövőkereső

nyomtatható verzió

"A jelentés szembesíteni kívánja a magyar társadalmat - és elsősorban a döntéshozóit - a világban és az idehaza tapasztalható jelenségek társadalmi és környezeti hatásaival, a folyamatok fenntarthatatlanságával. Nem elégszik meg a felszín bemutatásával, a legmélyebb okok feltárására törekszik. A jelentés ébresztő kíván lenni, a döntéshozók és a társadalom figyelmét a jövő kihívásai felé szándékozik fordítani, szemléleti változást, bölcs megfontolásokat és cselekedeteket kér a nemzettől. Megállapításait, helyenként sarkos véleményét, semmilyen politikai oldalhoz való tartozás nem befolyásolta."

Jövőkereső - A Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács jelentése a magyar társadalomnak (pdf)

A Nemzeti Fenntartható fejlődési Tanács 2009. november 13-ai ülésén elfogadta a Jövőkereső - A Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács Jelentése a magyar társadalomnak című dokumentumot.
2009. december 14-én az Országgyűlés az összes parlamenti párt egyetértésével támogatta Magyarország fenntarthatósági helyzetéről és az abból adódó feladatokról szóló OGY határozatot, mely Jövőkereső - A Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács jelentése a magyar társadalomnak című dokumentum alapján fontosnak tartja, hogy a jelentés alapján társadalmi párbeszéd kezdődjön, és ennek tapasztalatainak figyelembe vételével felkéri a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanácsot, hogy dolgozza ki a fenntartható fejlődés nemzeti stratégiai irányait és legkésőbb 2010. december 15-ig terjessze az Országgyűlés elé.

fenntartható fejlődés, fenntartható, gömörszőllős, gyulai iván, nfft, jövőkereső

Tájkép Gömörszőlős határában

Amennyiben kérdése, javaslata van a Jelentéssel kapcsolatban, kérjük ezt jelezze az nfft.titkarsag[kukac]parlament[pont]hu címen.

 

További információ: nfft

 Bookmark and Share