Green Meetup - Fenntarthatóan gondolkodunk

nyomtatható verzió
2014. szeptember 19., péntek, 16:24
"Fenntarthatósággal, környezetvédelemmel, globális, regionális és helyi problémákkal és kérdésekkel foglalkozunk. Technológiákat ismerünk meg, tudást és jó gyakorlatokat cserélünk." A Green Meetup sorozat minden hónap harmadik csütörtökén kerül megrendezésre...

green_meetup_09

A Green Meetup sorozat minden hónap harmadik csütörtökén kerül megrendezésre, ahol az is fontos, hogy új információkkal gazdagodjanak a jelenlévők az előadók tolmácsolásában, azonban ami utána történik, az az igazán lényeges! Az emberek elkezdik megosztani egymással a gondolataikat, elképzeléseiket, azt hogy mivel foglalkoznak, milyen irányba haladnak éppen, mire lenne szükségük, és miféle jövőképet képzelnek el maguknak, egy közösségnek, az országnak… Ekkor születhetnek meg az ötletekből, a hasonló érdeklődésű emberek kontaktusából a közös projektek, együttműködések, és akár start-up-ok is kinőhetnek a Green Meetup által összehozott emberek találkozásából.
"Oszlassunk tévképzetet: nem ecofreakek vagyunk, nem láncoljuk magunkat fákhoz, ellenben szeretjük a clean technológiát, és örülünk, ha a vállalkozásokban nem ellenséget látsz. Nem erőfeszítés, logika." - mondja Gellai Richard a szervező.

green_meetup_15 green_meetup_07

2013 októbere óta minden alkalommal, sokszínű, izgalmas és színvonalas előadókkal várnak bennünket. Eddig az alábbi események valósultak meg:

green_meetup_13 green_meetup_01

A soron következő alkalmak az idén:

A legutóbbi alkalommal az Earthship-ről és a TankerPort zöld hajóról hallhattunk.

Az Earthship tulajdonképpen egy autonóm passzívház, amely újrahasznosított gumiabroncsokból, üvegekből, más egyéb természetes és mesterséges anyagokból lett megépítve. Ez a koncepció maximálisan kihasználja a modern technika lehetőségeit. Így teremtve lakói számára szabad, könnyebb, egészségesebb és élhetőbb életet.

green_meetup_04  green_meetup_02

green_meetup_03

A Tanker Port zöld hajó pedig egy innovatív multifunkcionális jármű, egy Zöld Sziget, amely a környezetre ártalmas hulladékokat kezeli, átveszi és egy részét helyben ártalmatlanítja, magas technológiai színvonalú tankolási és ivóvíz felvételi lehetőséget biztosít a dunai kis- és nagyhajók részére egyaránt. A hajó tetején napelemek találhatóak, s így megújuló energia segítségével termel elektromos energiát a jármű.

green_meetup_12  green_meetup_17

green_meetup_14


Főbb feladatok:

green_meetup_08  green_meetup_11

green_meetup_10  green_meetup_06

A belépés alkalmával mindenki kap egy kör alakú GreenMeetup-os matricát. Ennek az a funkciója, hogy felragasszuk a ruhánkra, hogy az esemény után megtaláljuk egymást és minél többen beszélgessünk, gondolkodjunk tovább együtt. A rendezvény helyszínét elhagyva beülhetünk egy jó hangulatú kocsmába vagy kávézóba egy pohár sör, üdítő, bor vagy fröccs mellé diskurálni, amiből bármilyen fantasztikus dolog kisülhet! Aznap este vagy másnap pedig kiragaszthatjuk a matricát bárhol a városban, hogy ennek a csudajó dolognak híre szárnyra kapjon és minél több ember találkozhasson vele.

Ha bárkinek van egy jó előadás ötlete vagy tud ajánlani egy fantasztikus előadót, nagy örömmel veszik a javaslatokat a szervezők! Magában a szervezésben is részt lehet venni, akinek kedve tartja bátran keresse fel őket!

Csatlakozz most és hívd a többieket!

Összeállította: Németh Anna
Források és további információk: http://www.meetup.com/greenmeetup/,
http://earthshiphungary.hu, https://www.facebook.com/earthshiphungary?fref=ts, http://earthship.com/Systems/comfort-in-any-climate, http://www.tankerport.hu/, http://index.hu/belfold/budapest/2014/04/02/atadtak_a_zold_szigetet_a_dunan/, http://www.terracycle.hu/hu/, http://www.ustream.tv/channel/greenmeetup---tom-szaky---terracycle 
A fotók egy része saját forrás.Bookmark and Share
ob_get_clean(), 'title' => 'Green Meetup - Fenntarthatóan gondolkodunk' ); $tv['parentframeRT'] = strtr( $GLOBALS['ASM']->getDomainProperty( 'item_article.parentFrameID', $_SERVER['HTTP_HOST'] ), ':', '/' ).'/frame.php'; $GLOBALS['asmframe']['keywords'][] = 'green_meetup_fenntarthatoan_gondolkodunk'; $GLOBALS['asmframe']['description'][] = '"Fenntarthatósággal, környezetvédelemmel, globális, regionális és helyi problémákkal és kérdésekkel foglalkozunk. Technológiákat ismerünk meg, tudást és jó gyakorlatokat cserélünk." A Green Meetup sorozat minden hónap harmadik csütörtökén kerül megrendezésre...'; $GLOBALS['asmframe']['category'] = 'hulladekboltermek/hirek/kiallitok'; function encapsulate_item_article_1438_754750( $tv ) { require( ASM_GEN_FSROOT.$tv['parentframeRT'] ); } encapsulate_item_article_1438_754750( $tv ); ?>